Ev alana oturum izni veren ülkelerden biri de Türkiye. Bu yüzden, Türkiye sınırlarında yaşamak isteyen birçok yabancının merak ettiği tek bir soru var: Ev alarak oturum almak mümkün mü?
Kısa dönem oturma izni, maksimum iki yıl olacak şekilde düzenlenmektedir. Bakanlar Kurulu tarafından bildirilen şartları sağlayan yabancılar, yatırım yoluyla hem Türk vatandaşlığı hem de oturum izni alabilmektedir.
Türkiye, ev satın alınması yoluyla ikamet izni verme durumunu mümkün kılmaktadır. Üstelik kişinin, oturum izni belgesi için gerekli olan satışın yapılması adına Türkiye’ye gelme zorunluluğu da bulunmamaktadır. Bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluklarından vereceği vekaletnameler ile isteyen herkes, avukatları aracılığıyla ev satın alabilmektedir.
6458 sayılı Uluslararası Koruma Kanunu gereğince, Türkiye’de evi bulunan yabancılar, kısa dönem ikamet izni başvurusunda bulunarak Türkiye’de ikamet izni alabilmektedir. Oturum izni belgesi alırken dikkat etmeniz gerekenler;
Oturum izni belgesi alabilmek için taşınmaz mala sahip olan yabancıların aşağıda verilen belgeleri hazırlamış olması gerekmektedir.
Türkiye’de oturum izni almak için mesken nitelikli bir taşınmaz alınmış olması gerekmektedir. Dükkan veya arsa gibi yatırımlarla ikamet izni almanız mümkün değildir. Bu noktada, oturum izni alabilmek için hukuki sürecin en doğru şekilde yürütülmesi adına bir avukatla çalışmanız daha uygun olmaktadır.
Aksi halde sürecin uzama ve reddedilmesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ev alarak oturum izni veren ülkelerden biri olan Türkiye’de bu sürecin nasıl ilerlediğiyle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.